Wie is de schrijver

icoon-wie-is-de-schrijver-rechter-portret (3)

Wie is de schrijver

De schrijver, dat ben ik. Alberto Gerardson, mijn echte naam is Bert Breij. Mijn moeder heeft veel weg van de hoofdpersoon van deze Commedia, Agaat. Dat is De Rechter met de Boodschappentas. Ook jong gestorven. Ik heb dit altijd het Vaticaan kwalijk genomen.

Ik schreef deze Commedia eerst met de hand, gewoon met potlood. Midden in Rome. Ik bezocht uitvoerig Israël en dan ook Palestina. Kerkelijke en Bijbelse gebieden.

Dacht aan wat mijn moeder is overkomen en vele miljoenen andere vrouwen. Geestelijke dwang om (weer) zwanger te worden. Hoewel medisch onverantwoord. Dacht aan de discriminatie van vrouwen door de vele eeuwen heen en nog. Met het Vaticaan in de voorhoede. Een vorm van grootschalige Me Too.

Deze Commedia is de vorm waarin ik nog al wat bloot leg. Persiflerend? Het Vaticaan moet maar eens goed  aangepakt worden. Met de vrouwen voorop!

Grote inspirator: Pieter Bas

Critici die het gelezen hebben vinden het veel weg hebben van Godfried Bomans. Ik moet je eerlijk zeggen dat ik zijn boek Pieter Bas briljant vind.

Aldus Alberto Gerardson.

Verteld door de beste stemacteur van Nederland en Vlaanderen

Kies je voor de luisterversie dan krijg je er de beste stemacteur van Nederland en Vlaanderen te horen. Yorick Zwart! Hij is van 1978.

Let op hem: Warm maar niet zalvend. Met een klein kraakje maar niet raspend. Verhalend met ingehouden verbazing over wat zich niet allemaal in de 22 episodes afspeelt.

Hij is zelf ook theatermaker, acteur en schrijver. Hij studeerde af aan de Toneelschool te Arnhem in 2002.

Bekend van onder meer van Flikken Maastricht en Ramses.

Het daagde hem zeer uit om dit prachtige verhaal aan ieder te vertellen. Het werd een topprestatie van verhaalkunst.

Klik op ‘play’ (driehoekje) om een stukje te luisteren van het luisterboek.